Samenwerking Slimstock en TMA

Distributeur van muziekinstrumenten, The Music Alliance, heeft recent Slim4 geïmplementeerd. Om de goede samenwerking te bekrachtigen kwam managing director Danny Kok naar Deventer om aan het personeel van Slimstock een zelf ontworpen Richwood-gitaar te overhandigen. Deze werd dankbaar in gebruik genomen.


“We verwachten de komende jaren hard te groeien", vertelt Kok over de aanleiding om Slim4 te implementeren. “Onze concurrenten zijn grote internationale instrumentenleveranciers die soms wel tien keer zo groot zijn als wij. Die kunnen we verslaan met korte levertijden en een hoge voorraadbeschikbaarheid. Ons assortiment beslaat maar liefst 16.600 artikelen. Die leveren we nu voor 88% uit voorraad, maar dat willen we verhogen naar 95%."


Het hoofdkantoor en centraal magazijn van TMA is gevestigd in het Gelderse Hedel. Van daaruit worden in meer dan twintig landen lokale distributeurs bevoorraad. In de Benelux doet TMA de distributie zelf en beleveren ze 750 verkooppunten. Het gaat tot nu erg goed, vertelt Kok met een tevreden lach: “We verwachten dat we qua omzet met een factor drie zullen gaan groeien maar we willen niet dat de voorraad en het personeelsbestand even hard meegroeien. Dat is waar we Slim4 voor hebben aangeschaft."


Het nieuwe voorraadplanningssysteem gaat voor TMA automatische inkoopadviezen genereren. “Tot voor kort deden we dit handmatig, maar met 162 leveranciers is dat niet meer te doen. We kwamen ook steeds vaker in voorraadproblemen. Vaak kochten we in eerste instantie te laat of te weinig en raakten we uit voorraad. Daarna gingen we juist extra veel bestellen waardoor we juist met artikelen bleven zitten. In trouble you double, heet dat geloof ik", zegt Kok lachend.


Slimstock_samen.png

Danny Kok temidden van het Slimstock-team, met links van hem Jan Kraaijeveld en Anne van der Weerd en aan zijn rechterzijde Bart van Gessel en Michiel Grimbergen.


Samenwerking bekrachtigen

Op basis van de eerste ervaringen heeft TMA er alle vertrouwen in dat Slimstock gaat helpen bij het verwezenlijken van haar groeiplannen. “Het is nu nog even flink wennen omdat we op een andere manier moeten gaan denken. We moeten onze oude bestelwijze loslaten en zorgen dat door het instellen van parameters en de juiste masterdata Slim4 dit van ons gaat overnemen. Als dat straks allemaal goed staat, neemt dit ons enorm veel werk uit handen."


Omdat de samenwerking met Slimstock tot nu toe uitstekend verloopt, besloot Kok om met een speciaal geschenk naar Deventer te komen. “Dit is het eerste exemplaar van een nieuwe serie Richwood-gitaren", licht hij toe. “Richwood is een productlijn die wij mede ontwerpen en in China laten produceren. Ik hoop dat de gitaar hier een mooi plekje krijgt en dat de medewerkers van Slimstock er vaak op zullen spelen."


Michiel.pngSlimstock-consultant Michiel Grimbergen speelt voor zijn collega's een liedje op de zojuist in ontvangst genomen Richwood-gitaar.


bron: persbericht vanuit Slimstock d.d. 17-02-2017 www.slimstock.com

^ Ask your question on whatsapp